eurocenter header ro

Consorţiul ECL (European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages) care conduce sistemul de examene lingvistice, este o asociaţie a universităţilor europene reprezentând limbile europene ce are ca scop elaborarea unor standarde sigure şi valabile pentru evaluarea şi certificarea cunoştinţelor lingvistice, cu ajutorul sistemului de testare standardizat elaborat pentru limbile statelor - actuale şi viitoare - membre UE, a examenelor lingvistice ECL. În sistemul de examinare ECL se pot da examene pentru următoarele limbi: engleză, germană, italiană, spaniolă, română, maghiară, croată, sârbă, bulgară, rusă, slovacă. Certificatul de examinare lingvistică este permanent şi recunoscut internaţional. Sistemul de examinare ECL promovează multilingvismul.
 
Examene ECL
Conţinutul şi forma testelor de la examene au fost elaborate de specialişti după analize elaborate şi testarea pe grupuri ţintă speciale. Examenul lingvistic ECL determină dacă persoana examinată este capabilă să comunice oral şi în scris în diverse situaţii legate de profesie sau de viaţa personală.
 
Caracteristicile sistemului de examinare ECL:
1. deschis (tuturor categoriilor de vârstă)
2. calitativ (a fost elaborat de universităţi europene şi funcţionează sub îndrumarea lor)
3. practic (pune accentul pe abilităţile de comunicare: vorbire, scriere, citire şi înţelegerea textului)
4. trei tipuri de examen: complet (patru competenţe), scris (scriere şi înţelegerea textului scris), oral (vorbire, înţelegerea textului ascultat)
5. examinare în mai multe limbi
6. examenul nu-şi pierde valabilitatea
 
În România se organizează examene lingvistice ECL în şapte universităţi de stat şi particulare, în afară de care mai funcţionează 35 de centre de examinare pe teritoriul ţării.

Sistem de niveluri
"A2" nivel (începător)
"B1" nivel (grad de bază acreditat)
"B2" nivel (grad mediu acreditat)
"C1" nivel (grad superior acreditat)
 
Înscriere la examene
Vă puteţi prezenta la examne la oricare din centrele acreditate. Lista centrelor poate fi consultată pe pagina ECL: www.ecl.org.ro, reprezentanţa românească a ECL  este CENTRUL DE FORMARE PROFESIONALĂ EUROCENTER AMŐBA - www.eurocenter.ro

ECDL - certificatul european de operator calculator – recunoaşte în prezent, la recomandarea Comisiei Europene, în 150 de ţări, într-un mod unitar şi standardizat, cunoaşterea detaliată a utilizării calculatorului. În România şi Ungaria este o specializare pentru funcţionarii publici şi face parte din programele naţionale de perfecţionare a pedagogilor şi specialiştilor din cultură. Se preconizează că rolul său va creşte semnificativ şi în învăţământul public. În România funcţionează în prezent mai multe centre de examinare acreditate.

Eurocenter Amőba este reprezentanţă regională ECDL pentru judeţele Covasna, Harghita şi asigură în mod corespunzător supravegherea oficială pentru examenele ECDL. În mod excepţional are dreptul la examinare în limba maghiară.

 

Prezentare

 

Module de examinare

ModuleECDL

Noul ECDL - Profilul ECDL

  • Profilul ECDL înseamnă 1 modul sau o grupare specifică de module, combinate în acord cu nevoile individuale.
  • Fiecare modul este considerat a fi o unitate de certificare de sine stătătoare.
  • Profilul ECDL se creează de la promovarea cu succes a unui singur modul ECDL.
  • Profilul ECDL nu expiră şi poate fi dezvoltat continuu pe întreg parcursul vieţii.

Permise ECDL

Permise

 

Înscriere şi examinare

Centrul de examinare ECDL Eurocenter Amőba organizează din 2 în 2 săptămâni examene modulare, la secretariat înscrierile se fac permanent. Tot aici se pot plăti şi taxele de înregistrare. Atunci se primeşte cardul electronic de examinare (serie de înscriere unică), cu care se poate dovedi examenele luate cu succes. Cu acest card persoana se poate prezenta pentru orice examen, la oricare centru. CENTRUL DE FORMARE PROFESIONALĂ EUROCENTER AMŐBA asigură şi pregătiri intensive, fie sub forma unui curs complex, complet, fie modular, la alegere. La centru se pot comanda manuale ECDL.
 
Centre de examinare ECDL găzduite de Eurocenter
 
Sf.Gheorghe, telefon: +40 267 351 959
Odorheiu Secuiesc, telefon: +40 266 219 766
Miercurea Ciuc, telefon: +40 266 372 044
Alte informaţii:

Contabilitate, Cursuri de limbi străine, Examene ECDL, Curs informatică...

Cursuri actuale

Examene internationale de limbi moderne, Permisul European de Conducere al Computerului...

Examene internaţionale

Curs de contabilitate, Asistent social, Dulgher - tâmplărie - parchetar...

Formare profesională

Contabilitate, Cursuri de limbi străine, Examene ECDL, Curs informatică...

Cursuri actuale

Înscrieţi-vă la un curs organizat de noi!

© Eurocenter Learning Center - 2017
România, Sfântu Gheorghe, 520014-Str. Bisericii 1/A.
Telefon / fax: +40 267 351 959  GSM: +40 744 616 449

webdesign: Digital Studio