Curs oficial care asigură calificarea profesională prevăzută de lege pentru persoanele care conduc pensiuni, case de oaspeţi. Scopul cursului este creşterea competitivităţii pensiunilor, asigurarea funcţionării acestora pe termen lung şi astfel recuperarea investiţiilor şi trecerea pe profit. Cursul oferă cunoştinţe complete şi practice cu privire la categoriile de pensiuni, condiţiile de evaluare, probleme administrative, financiare, juridice şi organizatorice. Programul cuprinde şi caracteristici interculturale, participanţii au acces totodată la informaţii utile despre posibilităţi de finanţare.
Curs ce oferă o calificare profesională oficială în domeniul contabil (calificarea nu este de contabil autorizat sau expert contabil, ci dă dreptul la evidenţe contabile pentru firme cu rulaje mai mici sau la contabilitate primară). Programul are ca scop însuşirea cunoştinţelor de bază din contabilitate şi exersarea operaţiunilor contabile de bază, precum şi aplicarea acestora în programul Hamor.
Curs recunoscut oficial pentru instruirea asistenţilor sociali de nivel mediu, care îşi pot îmsuşi cunoştinţe din cadrul sistemului de sprijin social cu privire la sarcinile de bază legate de îngrijirea bolnavilor (cunoştinţe sanitare de bază), legislaţia aferentă, protecţia copilului, tratarea crizelor, comunicare, construcţia de reţea socială şi cunoştinţe sociale. Pe durata cursului participanţii iau parte la exerciţii la diverse instituţii specializate.
Scopul cursului de Dulgher, tâmplar, parchetar: instruirea unor specialişti cu cultură generală, cu pregătire teoretică şi practică modernă, care sunt capabili să monteze şi să demonteze, pe suprafeţe de lucru aflate la înălţime sau în adâncime, structuri temporare şi auxiliare, schele şi scări din lemn şi metal, precum şi să realizeze şi să monteze căpriori, structuri de construcţii din lemn, să monteze geamuri termopan, jaluzele din lemn şi metal, să monteze şi să demonteze structuri de sprijin.
Structura lemnului, precum şi caracteristicile sale tehnologice determină produsul pentru care va putea fi utilizat. De aceea tâmplarul trebuie să cunoască diversele tipuri de lemn, caracteristicile mecanice, chimice şi fizice, defectele structurale ale lemnului, randamentul la diferite prelucrări prin maşini, respectiv maşinile corespunzătoare proceselor tehnologice. Globalizarea pieţei aduce cu sine cunoaşterea tehnologiilor celor mai moderne privind lustruirea şi ornarea. Totodată am lărgit domeniul instruirii cu teoria utilizării maşinilor automatizate, cu noţiuni de bază ale sculpturii în lemn, precum şi cu prezentarea unor tehnologii deosebite.
Recomandăm cursul de tâmplărie tuturor celor care doresc să înveţe o meserie bună în cadrul învăţământului pentru adulţi.
Scopul cursului de zidar: instruirea unor specialişti cu cultură generală, cu pregătire teoretică şi practică modernă, care se specializează în lucrări de realizare, reparare şi întreţinere pentru structuri şi forme de pereţi, ziduri de despărţire, structuri de beton şi fier-beton (fundaţii, pereţi de susţinere, trepte, grinzi), coşuri, guri de aerisire, burlane, tencuieli, finisare suprafeţe, respectiv lucrări de termo- şi hidroizolare.
Scopul cursului teoretic este prezentarea materialelor de construcţii, citirea planurilor, însuşirea reglementărilor şi cunoştinţelor profesionale necesare îndeplinirii sarcinilor ce decurg din planuri.
O instruire complexă şi practică despre procesul de elaborare a unui plan de afaceri, de la planificare la realizare. Cursul se desfăşoară sub îndrumarea unor specialişti în domeniu. Predarea cunoştinţelor teroretice are loc prin prezentarea unui plan concret, prin intermediul sistemului de programe a fondurilor structurale. Ţelul cursului este realizarea deliberată a proiectelor, planificare, întocmirea unui şir de acţiuni cu un ţel precis, monitoring, elaborare de proiecte conform UE. Acestea sunt cunoştinţele care joacă un rol crucial în scrierea şi pregătirea unui proiect viabil. Participanţii care au absolvit cursul vor fi capabili să întocmească documentaţia pentru atragerea cu succes a fondurilor unionale şi naţionale, pentru angajatorul, organizaţia sau instituţia lor.
După absolvirea cursului, participanţii nu vor mai privi achiziţiile publice ca pe un rău necesar şi nici ca pe o ştiinţă de nepătruns, infricoşătoare. Profesorii noştri transmit cunoştinţele pe care le-au acumulat din practică într-un limbaj inteligibil, atrag atenţia asupra capcanelor ce pot apare şi arată cum se pot transforma achiziţiile publice în instrumente strategice.
Se pune accentul pe specialităţile achiziţiilor publice legate de proiectele realizate prin sprijin european.