eurocenter fejlec hu

ERASMUS 2014 - 2015

ERASMUS„Fejlődés és haladás” címmel bonyolít pályázatot az Eurocenter Amőba oktatási központ 2014 szeptember – 2015 augusztus periódusban az Erasmus Plus program keretén belül. A pályázat a  felnőttoktatásban dolgozó és tevékenykedő személyek számára biztosít külföldi tanulási lehetőséget, az Európai Unió országaiban és partnerországokban.

Az oktatási központ 4 munkatársának biztosított tanulási lehetőséget a program, hárman Budapesten/Magyarországon, egy személy pedig Londonban/Angliában fog képzésen részt venni.

0206A budapesti Szoftversuli biztosította a megfelelő környezetet és tanulási lehetőséget két munkatársunk számára, akik kezdő és haladó szintű Adobe Photoshop képzésen vettek részt, valamint kezdő szintű Adobe Dreamweaver és Adobe Illustrator tanfolyamokon. A mobilitás 2014 őszén, valamint 2015 első hónapjaiban zajlott, összesen 14 napot, valamint 112 tanulói órát foglalt magába. A résztvevők nagyon elégedettek voltak a Szoftversuli által nyújtotta oktatás színvonalával, az oktatók felkészültségével, és a tanultakat már sikersen alklamazzák a mindennapi munkájukban.

Májusban kerül sor a projektmenedzsment képzésre a budapesti Tempus Közalapítvány szervezésében, valamint az angol nyelvtanári felkészítőre Londonban, az Avron Alapítványnál.

Rózsa Annamária, projekt asszisztens


Beszámoló

ERASMUSErasmus Plus mobilitás projekt résztvevőként, lehetőségem nyílt egy angliai utazásra, amely során az angol nyelvű kreatív írás készségeimet fejleszthettem. Amikor megtudtam erről a lehetőségről, első körben arról kellett döntenem, hogy milyen irányú képzésben veszek majd részt, és persze hol. Számomra, mint angol szakos bölcsész, mindig is fontos volt a nyelvtudás több irányú fejlesztése, ezért esett a döntésem a kreatív írás továbbfejlesztésére. Csekély keresgélés után rábukkantam az Arvon alapítványra, amely elhivatottan segíti az írás iránt elhivatottakat, hogy tovább fejlődhessenek. Az alapítványnál több féle műfajban próbálhatja ki magát a jelentkező, én a novella írást választottam.

A01A02A fogadtatás páratlan volt, a körülmények is hibátlanul elégítették ki az igényeket, így nem volt nehéz a munkára koncentrálni. Két tréner segítségével (akik elismert írói a kortárs angol irodalmi életnek) James Langdun és Xiaolu Guo, mélyebb betekintést nyerhettünk az írás, azonfelül a publikálás fortélyaiba, helyenkénti útvesztőibe. Az öt napon át tartó képzés alatt, folyamatos útbaigazításban volt részünk, nemcsak csoportosan, de egyéni kiértékelők útján is, miközben minden lehetőség adott volt a saját írásunkon való dolgozáshoz is. Az Arvon-hét lezárásaként, minden résztvevő elolvasta egy munkáját, amelyet az ottlét alatt készített. Így vált kerekké a hét lezárása egymás stílusának megismerése által. Távozásom után elmondhatom, hogy hálás vagy mind az Eurocenter Amőba Oktatási Központnak, amely lehetővé tette utazásomat, mind az Arvon alapítványnak, ahol több napon át tanulhattam.

 

 

Grundtvig RoTaSZ  – PAR 2011

Hátrányos helyzetű (roma) munkavállalók, tanulók problémáinak kezelése a szak/felnőttképzésben (GRU-11-P-LP-213-CV-HU)

Elkészült  a  projekt  célját  képező  módszertani  ajánlás,  amely  a hátrányos   helyzetű   (roma)   munkavállalók,   tanulók  problémáinak kezelésére kíván konkrét segítséget biztosítani a szak/felnőttképzésben.

Az alábbiakban a dokumentum, letölthető formában: RoTaSz

 

Tanulási kapcsolatok

Az Európai Unió Egész életen át tartó tanulás program Grundtvig alprogram Tanulási kapcsolatok nemzetközi pályázatán nyert „Hátrányos helyzetű (roma) munkavállalók, tanulók problémáinak kezelése a szak/felnőttképzésben” címmel a Kanizsa TISZK (Magyarország), az Eurocenter Amőba Oktatási Központ (Románia) és a Galánta és Vidéke társulás (Szlovákia) közös projektje.

A projekt célja egy olyan gyümölcsöző munkakapcsolat kialakítása a három, partnerségben résztvevő szakképző központ között, amely egymás tevékenységének megismerésén keresztül a felnőttképzésben résztvevő oktatók tapasztalatcseréjét szorgalmazza. Egymás tanítási módszereinek, jó tapasztalatainak megismerésén keresztül közösen keressük azt, ami a sikeres tudás-átadás alapvető feltétele, azaz „a közös hang” a tanár és a (ez esetben kulturális, etnikai, kisebbségi létből fakadó beilleszkedési, tanulási, elhelyezkedési problémákkal küzdő, illetve a tanulással szemben gyakran egész mélyen gyökerező ösztönös gátlással élő) diák között.

A projekt végeredményeként a sajátosan hátrányos helyzetű tanulók tanulási, beilleszkedési problémáinak feltárása, megvitatása alapján egy olyan módszertani ajánlás készül, mely nemcsak a három partnerintézménynek, de tágabb körben, minden hasonló problémával küzdő oktatási intézménynek nyújthat segítséget Európa-szerte.

0
0
0
s2smodern

Könyvelés, nyelvtanfolyamok, Számítógépkezelői tanfolyamok, ECDL modulvizsgák.

Aktuális tanfolyamok

Európai Számítógép-használói jogosítvány - ECDL, ECL nyelvvizsgák.

Nemzetközi vizsgák

Közbeszerzés, Kőműves, Általános asztalos, Ács és épületasztalos, Szociális gondozó, Könyvelés.

Szakképzések

Számítógépkezelés, felkészítő tanfolyamok - Nemzetközi ECL vagy Cambridge nyelvvizsgára.

Képzések

Iratkozzon fel Ön is egy tanfolyamunkra!

* A jelentkezés véglegesítése az előleg befizetéssel történik. Az előleg értéke: 250 Ron/képzésenként. On line befizetésnél kérjük a befizetési igazolást is elküldeni a secretariat@eurocenter.ro címre.

© Eurocenter Amőba Oktatási Központ - 2017
Sepsiszentgyörgy, Templom utca 1/A. szám,
Telefon / fax: +40 267 351 959  GSM: +40 744 616 449

webdesign: Digital Studio